sisteme fotovoltaice montate pe acoperis

MEREU LA INALTIME

Un mare avantaj al acestui sistem este valorificarea spatiului disponibil pe acoperis si anume utilizarea acoperisului unei cladiri pentru a instala un sistem fotovoltaic. Acest lucru permite proprietarilor sa produca energie solara prin transformarea energiei luminoase a soarelui in energie electrica utilizabila, in loc sa lase acoperisul nefolosit. Montarea sistemului fotovoltaic pe acoperis poate fi o modalitate eficienta de a valorifica acest spatiu disponibil, oferind avantaje precum economii la factura de energie, atat prin consumul propriu , cat si prin exportul energiei electrice excedentare in reteaua nationala , fiind platit de catre distribuitor conform legii prosumatorului.

Unul din riscurile montajului fotovoltaic pe acoperis este posibilitatea de deteriorare a acoperisului prin instalare , de aceea este foarte important sa alegeti o echipa specializata in montajul si mentenenta acoperisurilor , cu experienta indelungata in montaj si reparatii acoperis cum este PLANSERVICES.

Alt risc o reprezinta cerinte stricte de reglementare si aprobare a proiectului , in consecinta va sfatuim sa apelati la o echipa specializata care cunoaste legislatia , standardele ANRE sitoate reglementarile actuale in vigoare pentru a putea beneficia de Statutul de PROSUMATOR.
Deasemenea nu e de neglizat riscul de incendiu datorat conectarii la reteaua electrica , de aceea trebuie sa intervina doar persoane autorizate la instelatia electrica.
Necesitatea de a verifica periodic sistemul pentru a se asigura ca functioneaza corect, accesul pe acoperis fiind putin mai delicat.

IMG_0302

important de stiut:

Pentru a evita aceste riscuri, este important sa se respecte reglementarile si normele in vigoare si sa se foloseasca materiale si echipamente de calitate, precum si un instalator cu experienta in montaje fotovoltaice. De asemenea, proprietarii ar trebui sa efectueze inspectii periodice ale sistemului si sa asigure mentenanta adecvata pentru a se asigura ca functioneaza la capacitate maxima.


Montajele fotovoltaice pe acoperis pot fi realizate prin urmatorii pasi:


1. Evaluarea acoperisului si a spatiului disponibil , de catre specialistii nostri.
2. Alegerea sistemului fotovoltaic potrivit pentru acoperis si necesitatile de energie ale clientului .
3. Planificarea si proiectarea sistemului fotovoltaic, inclusiv a pozitionarii structurii , panourilor si a cablurilor.
4. Instalarea echipamentelor si a sistemului de suport pe acoperis.
5. Conectarea sistemului la reteaua electrica si la invertor.
6. Verificarea si testarea sistemului pentru a se asigura ca functioneaza corect.
7. Inceperea productiei de energie solara.

PLANSERVICES este o firma cu experiența și calificare în domeniul montajelor fotovoltaice poate oferi servicii de înalta calitate și siguranță pentru proiectele de instalare. Având personal calificat și echipamente adecvate, această firmă poate oferi soluții personalizate pentru nevoile clientilor, asigurandu-se de respectarea normelor și reglementarilor in vigoare. De asemenea, o firma cu experienta poate oferi suport si garantii pentru sistemul instalat, ajutand la maximizarea eficientei si durabilitatii acestuia.