Ferma agricola OFF-grid Vrancea

sistem fotovoltaic panouri fotovoltaice

Project Details

Sistemul off-grid a fost instalat la o fermă agricolă situată in Judetul Vrancea

Solutie Implementata

Panouri

Sistemul utilizează 112 panouri solare Risen de 450 W, cu o putere totală de 50,4 kW.

Invertor

 Sistemul utilizează un invertor Fronius de 50 kW și 3 Victron de 13 kW. Invertoarele transformă curentul continuu generat de panourile solare în curent alternativ care poate fi utilizat pentru a alimenta aparatele și echipamentele din fermă. Invertoarele Victron sunt cunoscute pentru eficiența lor ridicată, durabilitatea și funcțiile inteligente de gestionare a energiei.

Acumulatori

Sistemul include baterii Pylontech de 4,8 kW, 48 Volti. Bateriile stochează energia electrică generată de panourile solare pentru a fi utilizată pe timp de noapte sau în caz de vreme rea când panourile solare nu produc suficientă energie. Bateriile Pylontech sunt cunoscute pentru durata lor de viață lungă, eficiența ridicată și siguranța.

Funcționare:

Sistemul off-grid funcționează în următoarele moduri:

  • Pe timp de zi: Panourile solare generează energie electrică care este trimisă la invertoare. Invertoarele transformă curentul continuu în curent alternativ și îl utilizează pentru a alimenta aparatele din fermă. Excedentul de energie electrică este stocat în baterii.
  • Pe timp de noapte: Energia electrică stocată în baterii este utilizată pentru a alimenta aparatele din fermă.
  • În caz de vreme rea: Chiar și atunci când panourile solare nu generează suficientă energie electrică din cauza vremii nefavorabile, bateriile pot asigura o sursă continuă de energie pentru fermă.

Beneficii:

Acest sistem off-grid oferă fermei agricole o serie de beneficii, inclusiv:

  • Independență energetică sporită: Ferma nu mai este dependentă de rețeaua electrică pentru a-și alimenta operațiunile. Acest lucru poate duce la economii semnificative ale costurilor cu energia electrică și la o mai mare securitate energetică.